Het belang van warme kleding bij fitness

Wanneer de zomer zijn eerste intrede doet, willen de dames natuurlijk helemaal in topvorm zijn om zo in de mooiste bikini’s op het strand te liggen. Dan loop je letterlijk warm voor de sportschool om lekker strak voor de dag te komen.

Logisch natuurlijk, dat het enthousiasme voor de sportschool zo vlak voor de zomermaanden oplaait, maar beter is het hele jaar dit enthousiasme vast te houden. Veel beter voor je lichaam en conditie, maar wanneer die zomermaanden dan eindelijk voor de deur staan, hoef je ook minder hard te trainen om in topvorm over het strand te wandelen.

Trainen in de wintermaanden, waar moet je op letten?

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je warm gekleed gaat. Niet in de sportschool natuurlijk, maar wel wanneer je naar buiten gaat. Warme winterjassen dus dames! Vooral wanneer je dicht in de buurt van de sportschool woont, is het misschien verleidelijk om even snel in je sportkloffie naar huis te lopen, maar bezweet zo de kou in lopen, is dus vragen om problemen. Je voelt het misschien niet, omdat je goed warm bent van je intensieve trainprogramma, maar in combinatie met zweet en het grote temperatuurverschil kan je dus zo kou op je spieren oplopen. Warme winterjassen zijn dus essentieel dames, om jouw lichaam gezond te houden net na het sporten.

Zorg voor extra vitamines en gebalanceerde voeding

In de winter zien we minder vaak de zon en produceert ons lichaam dus minder vitamine D. Ook vraagt onze weerstand meer om de nodige vitamines en mineralen om zo bestand te blijven tegen de griep en verkoudheden die vooral heersen tijdens de wintermaanden. Bij een intensief trainprogramma is het altijd belangrijk te zorgen voor uitgebalanceerde voeding. De samenstelling hiervan is afhankelijk van jouw doelstellingen en focus. Maar zo en zo is het in de wintermaanden extra essentieel dat je goed je vitamines en je voeding in de gaten houdt. Zo ben je beter bestand tegen eventuele griepepidemieën en blijf je ook in de wintermaanden in topvorm.

Door in de wintermaanden lekker te blijven trainen en goed voor jezelf te zorgen, zal je zien dat je lichaam in topvorm blijft. Zo kan je zelfverzekerd de lente ingaan, wetende dat wanneer die eerste rokjesdag komt, jij trots naar buiten kunt gaan in mooi getraind en gezond lichaam. Laat nu die zomer maar komen!

mts_authority