Welke vloer kies je voor je gym?

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is een essentieel onderdeel van de inrichting van je gym: wat leg je op de vloer? De vloer geldt als basis van iedere gym en van iedere box, en niet alles is geschikt om op de grond te leggen. Looks zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor de uitstraling van het geheel. Hoewel bijvoorbeeld een kelim vloerkleed een warme bohemian vibe zou kunnen geven, is het in de praktijk niet de handigste keuze om bij de sporttoestellen neer te leggen. Je kunt natuurlijk wel overwegen om een kelim vloerkleed bij de receptie neer te leggen.

Belangrijke onderdelen voor de vloer van een gym

Er zijn verschillende punten die belangrijk zijn wanneer je de juiste vloer voor je gym wil kiezen. Elke sportschool heeft zijn eigen unieke behoeftes, en de keuze van je vloer heeft een directe invloed op de kwaliteit van je lessen. De vloer moet daarom solide zijn, maar ook duurzaam, want er zal flink op gelopen worden. Daarnaast moet het de functie hebben dat het je voeten beschermt.

Gym materialen

Denk daarnaast ook aan je materialen. Gewichten die keer op keer op de vloer vallen moeten én die klappen op kunnen vangen én de gewichten sparen. Hoe beter de vloer is, des te groter de kans dat de sportmaterialen ook langer mee gaan. Dit maakt dat het de investering dubbel en dwars waard is.

Veiligheid

Een vloer met goede grip is ontzettend belangrijk in een gym. Veel trainingen zouden niet kunnen worden uitgevoerd op een vloer war je snel uitglijdt. Daarnaast is het ook een kwestie van veiligheid; wanneer je werkt met zware gewichten is he onmisbaar om goede tractie te hebben. Er mogen daarnaast geen ongelijke verbindingen in de vloer zitten, want je wil in je gym geen struikelgevaar hebben. Zorg dus voor iets met een egaal oppervlak.

Impact absorberen

Tot slot moet een vloer ook wat betreft impact een absorberend vermogen hebben. Wanneer je een zware barbell laat vallen mag deze absoluut niet weer omhoog stuiteren. De schok moet geabsorbeerd worden door de vloer, waardoor het gewicht op zijn plek blijft.

mts_authority