Een reis door de geschiedenis van fitness

Het bedrijven van Fitness is iets voor iedereen. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt of wat je doet in het dagelijkse leven, het kan altijd goed zijn om wat aan sport te doen. Dit hoeft natuurlijk niet perse in de sportschool te zijn maar kan ook op vele andere manieren. Toch is fitness enorm populair.

Fitness is al tijden oud en heeft daarom een rijke geschiedenis. Het is ooit begonnen in India en heeft zich daarna over de gehele wereld verplaatst. Uiteindelijk kent inmiddels iedereen het en zijn er mensen over de hele wereld te vinden die zich fanatiek met fitness bezighouden.

Uiteindelijk werd het overgenomen in Griekenland waar men in speciale ruimtes trainde om zich klaar te stomen voor de Olympische Spelen. Er werden langzaamaan steeds meer sportscholen opgericht die daarna ook niet alleen meer dienden voor de sporters maar ook werden gebruikt om soldaten fit te krijgen.

Een tijd later kwam men er ook nog eens achter dat sporten en fitnessen enorm gezond was. Het bevorderde de lichaam en de ziel en werd hierdoor nog een stuk populairder. Als gevolg hiervan kwamen er weer meer sporten. Ook werd er bekend dat het sporten zo gezond was dat je er minder risico op bepaalde ziekten mee liep. Naarmate de tijd vorderde werden er dus alsmaar meer voordelen bekend van het regelmatig sporten.

Later waaide het fitness over naar de rest van Europa en meerdere andere delen van de wereld. De rest van Europa werd er ook steeds bekender mee en dit leverde op dat in meerdere delen van het continent fitness aan populariteit won en door meer mensen beoefend werd.

Gaandeweg de twintigste eeuw kwam dit alles ook in Amerika aan. Er werden nieuwe soorten fitness uitgevonden zoals Aerobics en deze werden al gauw razend populair. Net als dat fitness dat zelf werd in de jaren zeventig en tachtig. Er kwamen heuse workout video’s uit van bekende personen die de populariteit alleen nog maar verder bevorderden. Al gauw werd het overgenomen door het grote publiek en kwamen de sportscholen overal uit de grond. Dit zette zich door en is eigenlijk altijd zo gebleven.

Vandaag de dag komen er dan ook nog steeds meer varianten op fitness zelf zoals bijvoorbeeld zumba en pilatus die meestal ook weer gauw geliefd worden onder de massa. Sommige van deze fitness rages gaan ook weer snel voorbij mij fitness zelf blijft al opvallend lang op de plaats waar het is. Sportscholen zijn soms zelfs 24 uur per dag open om iedereen die dat wil op ieder moment van dienst te kunnen zijn. De concurrentie onder sportscholen en fitnesscentra wordt dan ook steeds groter. Iedereen ziet veelal reclames voor bepaalde abonnementen en lidmaatschappen en sportschool ketens proberen elkaar op deze manier af te troeven.

mts_authority