Wat is CrossFit precies?

CrossFit is een fitnessvariant die bedacht werd in de jaren 90 in de Verenigde Staten. Naarmate de jaren vorderde werd het steeds populairder en zijn er talloze sportscholen die iets met deze manier van fitness doen. Ook zijn er meerdere varianten op het CrossFit zelf ontstaan zoals CrossFit Football en CrossFit PowerLifting.

Het duurde wat langer voordat dit in Nederland aankwam. Uiteindelijk waaide het toch over van Amerika en dit gebeurde om precies te zijn in het jaar 2008. De man die dit overbracht kwam in contact met een aantal Nederlandse trainers en zo was deze vorm van sporten ook in Nederland geboren. Het vind plaats in groepen die niet groter zijn dan een maximaal aantal personen.

Waar het eigenlijk om gaat is dat je jouw scala verbreed. Zo richt je jezelf bij CrossFit niet specifiek op een bepaalde manier van fitnessen maar op meerdere onderdelen. Door veel afwisseling in het trainer te brengen is de filosofie dat je lichaam beter wordt gestimuleerd op meerdere manieren. Dit heeft dan weer gunstigere resultaten tot gevolg dan wanneer je enkel en alleen op een onderdeel traint. De programma┬┤s zijn altijd afwisselend en net weer iets anders. Wat je wel snel zult merken is dat CrossFit zeer intensief is.

Door al deze stimulatie wordt je totale trainer een stuk intensiever en dat is weer beter voor zowel lichaam als geest. Zo leer je om af te wisselen en flexibel te zijn tijden het fitnessen zelf. Je wordt ook nog eens sneller en behendiger en wint eerder aan kracht. Al deze pluspunten bij elkaar opgeteld maken van deze soort fitness het ideale regime voor iemand die snel goede resultaten wil behalen en deze wil behouden.

mts_authority