Wat is personalised healthcare?

Het begrip personalised healthcare betekend eigenlijk niets meer dan zorg op maat voor iedereen die dat nodig heeft. Het houdt in dat iedere patiënt de juiste hulp krijgt die hij of zei op dat moment nodig heeft. In de geschiedenis was het normaal dat iedereen met een bepaalde aandoening of met bepaalde klachten dezelfde behandelingen en medicijnen kreeg voorgeschreven. Echter is gebleken dat dit lang niet altijd de beste uitwerking heeft. Daarom is personalised healthcare erop gericht dat iedereen hulp op maat krijgt om zodoende betere resultaten te boeken.

Naar aanleiding van onderzoeken op verschillende gerenommeerde universiteiten is besloten om samen te gaan werken. Men richt zich hiermee op de toekomst en het verder ontwikkelen van persoonlijke zorg. Met vernieuwde technologiën wordt het haalbaar om steeds betere individuele zorg te bieden aan iedereen die dat nodig heeft.

Deze vorm van zorg introduceert naar alle waarschijnlijkheid een geheel nieuw tijdperk in de zorg zoals we die voorheen kenden. Personalised healthcare staat dan ook nog in de kinderschoenen. Maar dit kan in de nabije toekomst rap veranderen. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en wanneer de resultaten positief blijven kan het weleens veel sneller realiteit worden dan verwacht.

mts_authority