Fitness op maat: Personal Body Plan

Net als in de zorg geldt hetzelfde in de wereld van het sporten en fitness. Wat voor de een prima werkt en snel resultaten boekt kan soms voor de ander juist helemaal niet werken. Daarom zien we steeds vaker dat mensen die graag af willen vallen of fit willen worden hiervoor een persoonlijk schema maken of krijgen, ook wel een personal body plan genoemd.

Een personal body plan is erop gericht zoveel mogelijk resultaat uit het sporten te halen. Hierbij worden duidelijke doelen gesteld waar naartoe wordt gewerkt, voor iedereen op maat. Het is tegenwoordig bij verschillende organisaties mogelijk een persoonlijk plan te laten ontwikkelen wat het beste bij jouw lichaam en wensen aansluit. Dit gaat vaak in samenwerking met een personal trainer die gaat kijken wat het beste voor je is.

Aan de hand van wat je zelf wil en wat men denkt dat het beste werkt om je doel te bereiken wordt een plan voor een bepaalde tijd samengesteld. Vervolgens kun je echt beginnen en in samenwerking met je personal coach naar je doel toe gaan werken. De bedoeling is vaak niet alleen om hard te trainer maar ook een aantal andere dingen zoals je eetgewoonten te veranderen. Dit kan in het begin moeilijk zijn, maar zal uiteindelijk wel het beste resultaat opleveren.

mts_authority